Make your own free website on Tripod.com
Back to the main page.


Meer informatie over de Copybox voor de nintendo64; De Doctor v64.

* Nintendo64 games van CD spelen *
* Films op video-cd kijken *

DOCTOR V64, ingebouwde 8 speed cd rom, werkt op pal en ntsc N64, connectie poort naar PC, 128mbit intern memory, nieuwe doctor v64 bios, 220 volt voeding, incl. de nieuwe connection adaptors naar de nintendo 64.
Hoe werkt de DOCv64?
De DOCv64 wordt onder de nintendo 64 geplaatst, hij is iets groter, en iets platter dan de nintendo zelf. Via de ingebouwde 8 speed CD- rom kunnen spellen die eerst op rom-cartridge stonden van CD rom worden gespeeld. Op 1 cd kunnen wel 40 games voor de nintendo64! Bij sommige mensen kun je zo'n cd kopen voor maar 50 gulden! Als je een spel in een videotheek of een vrind leent kun je die met behulp van de DOCv64 en je PC overnemen. Je koppelt de docv64 via een paralel kabel aan de printer poort van je pc, en het spel wordt na het drukken op een paar knopjes op de harddisk van je personal computer gezet! Je brengt het spel terug naar je vrind en je kunt het nog gewoon spelen. Druk op een paar knopjes, en hop, het spel wordt via de paralel kabel, van de pc harddisk geladen. En binnen 10 seconden verschijnt het spel op het beeldscherm van je spelcomputer. Mocht je het toch weer zat worden iedere keer de pc te moeten gebruiken om een spel te spelen, dan kun je natuurlijk naar een kennis gaan die een cdrom burner heeft. Die wil vast wel zo vriendelijk zijn om het voor je op een cdrom- metje te zetten, zodat je niet iedere keer de pc hoeft aan te zetten, en dus direct via de ingebouwde cdrom player van de docv64 kunt spelen. Als je niet zo'n kennis hebt, of als ie niet zo vriendelijk is, dan zijn er genoeg anderen die wel zo vriendelijk zijn. Vaak vragen ze 50 gulden voor 1 cdtje, en je hebt gelijk 40 spellen voor die prijs. Dus geen gedoe met lenen in de videotheek. Als je in doctor v64 koopt, wil ik je eventueel wel wat referenties geven van cd burners, of mensen die gebrande cd's verkopen. De doctor v64 werkt op de Japanse, Amerikaanse en Europese ninten- do64. Het laden vanaf de cdrom gaat snel! In ongeveer 6 a 7 seconden is er een spel van 128mbit geladen. De doctor v64 is een stabiel stuk electronica, gehuist in een witte, goed vormgegeven kast. Wees niet bang, hij gaat niet snel stuk, tenzij je wilt kijken of ie op zijn pootjes terecht komt als je hem van de trap gooit. Nee, dat kan hij niet, helaas.

Dan nog wat voordelen die de DOCv64 biedt:
- De videotheken en winkels hier zijn achterlopers vergeleken met die in Japan en Amerika. Helaas moeten wij vaak wat langer wachten voordat we de nieuwe spellen een beetje kunnen proeven. Met dit apparaat kunnen we sneller zijn dan die Japanners of Amerikanen. (ha!) - Met de doctorv64 kun je dus ook films die op cd staan kijken. - Als je geen cd speler hebt; de docv64 speelt ook geluids cd's, ook via je versterker. - Sommige games hebben echt muziek om van uit je dak te gaan, de DOCv64 heeft een optie waarmee je het geluid in doulby surround kunt horen. Yes! - De programmeurs onder ons kunnen hun hart ook ophalen; immers, als dit apparaat via een PC aangestuurt kan worden, en als spellen op een PC harddisk gezet kunnen worden is het dus ook mogelijk om zelf een spelletje te maken op de nintendo64! Makkelijk is het niet. Maar er zijn al wel enkelen die het gedaan hebben! Kijk maar eens in de download area op deze site. Daar staan een paar demotjes, die gemaakt zijn op een PC en dus draaien op de nintendo64 met DOCv64 uiteraard, anders zou je ze niet kunnen laden. Dan nog een vraag die wel eens gesteld wordt: Vraag: Is dit apparaat legaal? Immers je kunt spellen kopieren ter waarde van 200 gulden! Antwoord: Ja, het apparaat is legaal. Met een personal computer kun toch ook voor duizenden guldens kopieren?! Lees wel de disclaimer hieronder.

DISCLAMER: Het is alleen toegestaan om een spel te kopieren voor eigen gebruik. Test het spel, en als je het leuk vind koop het dan in de winkel. Het overnemen van auteurs rechtelijk beschermde software is strafbaar. Eveneens het bezitten van kopieen, zonder over origineel te beschikken. De doctor v64 is in de eerste plaats ontworpen om nintendo64 games in doulby surround geluid te spelen, video-cd's te spelen, en om eventueel een backup te maken van een rom, zodat het mogelijk is om een trainer of cheat code te maken of te vinden voor een spel. Mocht je rom ooit eens kapot gaan, dan beschik je nog altijd over de kopie die je hebt gemaakt met de DOCv64. Ik stel deze apparaten beschikbaar, ik stel me echter niet verantwoordelijk voor mensen die misbruik maken van de mogelijkheden van dit apparaat, evenmin tegenover mensen die illegaal gekopierde software verkopen op een recordable cd. Gebruik de Doctor v64 als je blieft niet voor verkeerde doeleinden. Het is veel leuker om hem voor andere doeleinden gebruiken.

Back to the main page.

EMAIL: BOSZ@USA.NET